Welkom bij Pep Job Coating

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

VuurVacuüm-druk impregneren van hout tot klasse B-s2-d0 conform NEN EN 13501-1. Na machinale reiniging kunnen de producten verder worden voorzien van een beschermende sealer en een verfraaiende semi-filmvormende beits. Lees meer ...

vlotdelenVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits. Lees meer ...

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

Pep Nederland in Den Bosch, van oorsprong een traditioneel schildersbedrijf, is sinds 1985 actief op de markt voor machinale coating van hout en plaatmateriaal. Op dit moment beschikt Pep Nederland samen met de aan haar verbonden bedrijven over een omvangrijke productiecapaciteit voor het volledig machinaal coaten van zo’n 8 miljoen strekkende meter hout en 800.000 vierkante meter heel of aan panelen verzaagd plaatmateriaal op jaarbasis.

 

De onderneming is volledig SKH-KOMO® procesgecertificeerd conform BRL 0806 en daarmee in staat om op verzoek houten gevelelementen, gevelbekleding, glas-, neus- en aftimmerlatten als halffabricaat te leveren onder KOMO® klasse A. Ook de binnen de KVT opgenomen concept I en concept II producten vallen inmiddels onder het SKH bereik. Hout en plaatmateriaal voor uitsluitend binnentoepassing kunnen onder hetzelfde certificaat geleverd worden onder klasse B.

 

Wat voor de houthandel en timmerindustrie slechts een onderdeel van het hele bedrijfsproces is, is voor Pep Nederland core-business; het verzorgen van het gehele logistieke traject van uitgangsmaterialen hout en plaat tot vaak geheel op maat gemaakte halffabricaten voor de bouw voorzien van een grond- of voorlaksysteem.

 

Het aanbrengen van industriële verffilms gebeurt onder gecontroleerde procescondities met moderne productielijnen en gecertificeerde verfsystemen. Hierdoor is de verhouding prijs-kwaliteit in de regel optimaal. De meerwaarde van Pep Nederland ligt echter niet alleen in deze gunstigere prijs-kwaliteitsverhouding van het machinaal schilderwerk, maar even zozeer in de beheersing van een groot deel van het logistieke traject van hout en (nog te verzagen) plaatmateriaal richting de uiteindelijke bouwlocatie.

 

Naast het machinaal coaten van houtproducten ondersteunt de onderneming ook haar afnemers bij aanbestedingen. Voor (grote) projecten verzorgt zij verftechnisch advies en eventueel tripartite garantieverklaringen tussen verfleverancier, houthandel en Pep Nederland als applicateur. Ook maakt de onderneming gebruik van een modern machinepark voor het laten afkorten van hout en het aan panelen verzagen en frezen van plaatmateriaal.

 

Voor het projectmatig just-in-time uit kunnen leveren van (deel)orders aan eindafnemers op de bouw beschikt Pep Nederland tevens over tijdelijke opslagcapaciteit en een vrijwel landelijk dekkend distributienetwerk waarop deels eigen wagens worden ingezet.

 

Tot slot houdt Pep Nederland zich intensief bezig met research en innovatie van zowel de productieprocessen als de daarop te realiseren halffabricaten. Recente ontwikkelingen hebben met name betrekking op gecertificeerde randafwerking van panelen en het certificeren van combinaties van hout, brandvertragende behandelingen en daarop aangebrachte grondlak- en voorlaksystemen.

NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


Referentieprojecten

  • Projecten apotheek 220x165Voor zowel de houten buitengevel als de binnenwanden van de nieuwe apotheek aan de Jachtlaan in Delfzijl verzorgde Pep Nederland de industriële coating. Voor de buitengevel is niet gekozen voor materialen die een natuurlijk verouderingsproces doorgaan. Dat was in het kader van de duurzaamheid wellicht een voor de hand liggende keuze geweest. Echter gedurende de periode van natuurlijke veroudering zou de apotheek veel aan uitstraling verliezen. De keuze voor het hout is daarom Accoya® geworden.

NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


U bevindt zich hier: Home Over ons