Welkom bij Pep Job Coating

industriële coating van hout en plaatmateriaal

Font Size

SCREEN

Layout

Cpanel

VuurVacuüm-druk impregneren van hout tot klasse B-s2-d0 conform NEN EN 13501-1. Na machinale reiniging kunnen de producten verder worden voorzien van een beschermende sealer en een verfraaiende semi-filmvormende beits. Lees meer ...

vlotdelenVerduurzaamde vlot- of potdekseldelen voorzien van een meerlaags zwarte semi-filmvormende beits. Lees meer ...

UV curingAkoustische of decoratieve wand- en plafondpanelen voorzien van meerlaags UV systemen. Kwalitatief hoogwaardige afwerking voor de interieurbouwer.  Lees meer ...

vrijdag, 30 november 2012 01:00

Blijven investeren

Geschreven door  Vincent Krabbendam

gepubliceerd in: Houtwereld

P9 220x165Lijdzaam toezien is nooit een sleutel tot succes geweest, maar tegenwoordig staat overleven gelijk aan proactief zijn. Een rondgang langs diverse Nederlandse bedrijven die hout, plaatmaterialen en houtproducten coaten, oliën, lakken, verven en spuiten leert het volgende: juist nú moet er geld in het bedrijf worden gestoken en juist nú moet men iets anders durven proberen.

"Je moet blijven investeren , ook en misschien wel juist in economisch moeilijke tijden. Dat is de beste manier om je concurrentiekracht op peil te houden, met name ten opzichte van het buitenland." Aan het woord is Patrick Koppers, directeur van Pep Nederland in Den Bosch, een industriële looncoater van hout en plaatmaterialen. Koppers roept niet zomaar iets: toen Houtwereld hem anderhalf jaar geleden sprak was er net een nieuwe productielijn gereed en momenteel wordt alweer aan de volgende gewerkt.

Destijds had Pep Nederland een nieuwe hal van 2.500 vierkante meter laten verrijzen om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar maatwerk. Die vraag was destijds, net zoals nu, niet denderend maar dat heeft geen spijt over de gedane investering tot gevolg. "Het investeren in die nieuwe productielijn moest ons concurrerend houden door te zorgen dat we een mooier product konden maken zonder dat daarbij het prijsniveau zou stijgen. Daar zijn we in geslaagd en om die reden alleen al was de investering nuttig."

Daar komt bij dat de vraag vroeg of laat toe zal nemen. Anderhalf jaar geleden sprak Koppers de verwachting uit dat er een licht herstel op zou gaan treden. "Hoewel velen mij toen wat te pessimistisch vonden, blijk ik achteraf te optimistisch te zijn geweest. Sindsdien is er toch weer vijf tot tien procent omzet af gegaan. Er is nog altijd sprake van overcapaciteit in de gehele keten van toeleveranciers aan de bouw, en tegelijk blijven de bouwvolumes stug afnemen. Er zal eerst nog een periode van natuurlijke sanering plaatsvinden. Daarna zal het beschikbare werk door minder ondernemingen worden uitgevoerd; ieders stuk van de koek wordt dan wat groter."

Een ontwikkeling die loonbedrijven als Pep Nederland wel in de kaart speelt, is dat firma's in de bouwketen weer meer werk zijn gaan uitbesteden. "Anderhalf jaar geleden merkten we nog dat de vraag naar maatwerk niet groot was", stelt Patrick Koppers. "Men kocht liever groot in om op de bouwplaats zelf producten op maat te maken. Daar zijn veel ondernemingen toch op teruggekomen, vooral omdat ze na reorganisaties daar de mensen niet meer voor hebben. Uitbesteden aan een loonbedrijf dat het beter en sneller kan is dan voor velen toch weer de beste oplossing."

Hoewel de markt dus bepaald nog niet in de lift zit, heeft Koppers geen maatregelen hoeven nemen op bijvoorbeeld het personele vlak. "Wat wel is veranderd is de mate waarin we tijdelijke krachten inhuren om pieken in de productie op te kunnen vangen. Terwijl dat vroeger vaak gebeurde, kunnen we tegenwoordig eigenlijk alles doen met onze vaste medewerkers." En zoals gezegd: het investeren moet doorgaan. Koppers: "Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuwe productielijn voor UV-drogende lakken, een techniek waarmee we hout en platen nog optimaler kunnen coaten. Dat vormt met het oog op behoud van onze concurrentiekracht ook altijd het uitgangspunt van een investering.

Laatst aangepast op donderdag, 26 september 2013 10:11

NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


Referentieprojecten

  • Udens Duyn entree 220x165

    Het in 2013 geopende zorghotel Udens Duyn, ontworpen door De Jong Gortemaker Algra architecten, is gelegen naast het eveneens in dat jaar geopende Bernhoven ziekenhuis in Uden. In 2014 won dit project de prestigieuze Houtarchitectuurprijs. Daar zijn we best een beetje trots op. Helemaal nu een foto van dit project ook nog op de voorzijde prijkt van de nieuwste editie van het Houtvademecum.

    Lees meer...

NIEUW

 ColorShield® Anti Aging

 ColorShield Anti Aging sample

 

Bescherm uw naaldhoutproducten tegen snelle vergeling met een ColorShield® Anti Aging voorbehandeling. Ook toepasbaar onder grey- en whitewash afwerkingen.


NIEUW

100% UV afwerking

P9 UV panelen 220x165 

 

Plaatmateriaal meervoudig schuren, calibreren en afwerken met 100% UV hardende coatings. Geschikt voor zowel kant en klaar interieurbeplating als het gronden van MDF, populier en berken triplex voor binnentoepassingen.


U bevindt zich hier: Home Publicaties Houtwereld (november 2012)